Aludni jó

7 ok amiért rosszul alszunk

Gondjai vannak az alvással, de nem tudja, miért? Összegyűjtöttük az alvásproblémák hét leggyakoribb okát. Talán az Ön panaszára is megtalálja köztük a magyarázatot.

Alvási problémákat okozhat:

1. Az aggódás

Előfordul Önnel, hogy éjszaka ébren fekszik, a másnapra és a feladataira gondol? Aggódik amiatt, hogy már megint nem fogja időben meghallani az ébresztőóra hangját, és azon töpreng, ki fogja elvinni a gyerekeket az iskolába? Vagy esetleg a reggeli értekezlet aggasztja?

EZ NEM HELYES!

Amikor lefekszik aludni, csak kellemes gondolatokkal foglalkozzon, az aggódást hagyja másnapra. Ha nem így tesz, az aggódás minden éjjel meg fogja fosztani a nyugodt alvástól.

1454_275505142

2. Vizelési inger

Mennyi vizet (vagy gyümölcslevet) iszik meg lefekvés előtt, és mikor itta az utolsó pohárral? Gondolja végig: talán túl sokat ivott, miközben filmet vagy focimeccset nézett. Ha éjszaka gyakran kell vécére mennie, ez megzavarhatja az alvás ritmusát. Lefekvés előtt próbálja meg visszaszorítani a folyadékbevitelt. Lefekvés előtt egy órával már ne igyon semmit.

3. A gyógyszerek

A fájdalomcsillapítók befolyásolhatják az alvást. Kérdezze meg háziorvosát, elképzelhető-e, hogy a gyógyszerei okozzák az alvási problémáit. Lehetséges, hogy fel tud írni valamilyen másfajta gyógyszert.

4. A horkolás

Hogyan alszik a partnere? Össze-vissza forgolódik, sőt még horkol is? Lehet, hogy ez okozza az Ön álmatlanságát. Az emberek akkor horkolnak, ha hanyatt fekve alszanak. Ilyenkor az arcizmok és a nyelv elernyednek, és a nyelv gyakorlatilag elzárja a levegő útját a száj hátsó részében.
Nyugtató hatású paplanok: Kamilla, Aloe Vera

Mit tehet a horkolás ellen?

Ha azt akarja, hogy partnere abbahagyja a horkolást, és ne zavarja Önt az alvásban, próbálja meg rábeszélni, hogy aludjon oldalt fekve, vagy szerezzen be egy jobb párnát, ami szintén jelentősen befolyásolja az alvás minőségét.

Pink Orchidea pamut-szatén ágynemű

Könnyű ágyneműk, csoda ágytakarók kedvező áron!

5. A dohányzás

A lefekvés előtti dohányzás nagymértékben befolyásolja az alvást. A nikotin ingerlő hatása miatt a dohányosoknál gyakrabban alakulnak ki alvási problémák, mint a nemdohányzóknál. Dobja el a cigarettát! Látja, még egy nyomós érv a dohányzás ellen.

6. A vacsora

Mit evett vacsorára? A mexikói vagy egyéb, hasonlóan fűszeres vagy rendkívül savas kémhatású ételek határozottan befolyással vannak az alvásra. Az ilyen ételek gyomorégést vagy gyomorszorítást okozhatnak, ezért nem hagyják az embert aludni. Igyekezzen könnyű, de tápláló ételeket fogyasztani, meglátja könnyebben elalszik és reggel kezdheti a napot egy kiadós reggelivel.

Bamboo nyári paplan

Naturtex 4 évszakos, nyári paplanok jó áron!

7. Házi kedvencek

Ha a házi kedvencét beengedi az ágyába, és valahányszor az állat megmozdul az éjszaka közepén, Ön felébred, inkább ne engedje, hogy az állat az ágyában aludjon. Alhat az Ön ágya mellett, de a saját ágyában. Higiéniai szempontból sem szerencsés egy ágyban tölteni az éjszakát kedvencünkkel.

Tavaszi paplan, ágynemű, ágytakaró vásár:

Lecserélte már párnáját, paplanját? – Szeretne kipihenten ébredni?

Egy nem megfelelő párna számos kényelmetlenséget okozhat, és ártalmas lehet az egészségre is. Tudta, hogy a párnánkat két-három évente érdemes újra cserélni? Cikkünkben eláruljuk, miért. A megfelelő párna nem csak kényelmet nyújt, de segít megelőzni a fejfájást, valamint a nyak- és vállfájdalmakat, emellett segít, hogy a gerinc alvás közben is megfelelő pozícióban legyen. Az anatómiai előnyökön felül véd az allergének ellen, így frissítő és egészséges alvást biztosít. Egy régi és rossz párna komoly gondokat okozhat, a legsúlyosabb esetben akár depressziót és szívbetegséget is kiválthat.

A Paplanshop.hu webáruház megfelelő párna kínálata minden vásárló igényét kielégíti. Választhat töltet, méret, moshatóság, vagy keménység szerint, mindenki megtalálja a számára megfelelő párnát. A párnaválaszték mára óriási lett, ezért igyekszünk segíteni, hogy a Naturtex Kft. termékei közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kispárnát, félpárna vagy nagypárnát.

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

Itt a szmogos, párás idő, cserélje le párnáját, paplanját, melyhez akár Akciós áron hozzájuthat a www.paplanshop.hu webáruházban.

Mikor jött el az ideje, hogy párnáját kicserélje?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a párnánkat két-három évente cserélni kell. Több tényező is jelezheti, hogy eljött a csere ideje:

1. Ön gyakran ébred fejfájással, merev nyakkal vagy izomgörcs ébreszti fel. Ha ébredés után fejfájás gyötri, háta hasogat vagy fáj a lába, elképzelhető, hogy párnája a hibás. Az ok a nyak elégtelen megtámasztásában rejlik, ami gyakran az egész gerincre kihat. A jó párna biztosítja a fej, a nyak és a test egészének helyes tartását.

2. Párnája lapos, elnyűtt vagy formátlan. Egy alakját vesztett, tartás nélküli párna nem képes ellentartani, ha súly nehezedik rá. Ha párnáját sokszor kell felrázni vagy igazgatni, ideje, hogy újra cserélje. Akkor is új párnára van szüksége, ha a régi nem rúgja ki magát, ha Ön félbe hajtja. A megfelelő párna igazodik a fej alakjához, de egyenletesen osztja el annak súlyát és nem gyakorol rá kényelmetlen nyomást.

szaten-gyapju-termekcsalad

 

 

 

 

 

 

 

Paplanshop-FB-aloe-szett

 

 

 

 

 

Az idei ősz sikerterméke a Szatén-gyapjú paplan & párna garnitúra illetve az Aloe Vera paplan & párna garnitúra, mellyel sokkal pihentetőbb az alvás! 3 részes paplan és párna szettek Extra Akciós áron a www. paplanshop- ban!

3. Ön allergiában vagy asztmában szenved. A párnában felhalmozódnak a testnedvek és az elhalt hámsejtek, melyek remek táptalajt nyújtanak a leggyakoribb allergéneknek, a poratkáknak. A párna egy idő után tele lesz baktériummal, penésszel és poratkával, ami rendkívül egészségtelen. Mindez allergiát okozhat, és az asztmás tünetek kiváltója is lehet. A szakértők ezért azt ajánlják az allergiásoknak, hogy párnájukat kétévente cseréljék újra. Az allergiakockázat csökkentése érdekében emellett érdemes a párnákat forró vízben mosni, és olyan párnahuzattal bevonni, ami megakadályozza az allergének elszaporodását.

4. Az Ön párnája több mint hároméves. Még ha nem is tudja megnézni párnája belsejét, ne legyenek kétségei az évek során ott kialakuló ökoszisztémát és annak a lakóit illetően. Szerezzen be egy új párnát akkor is, ha ennek még nincsenek szemmel látható jelei.

5. A párnája kellemetlen szagot áraszt. A kellemetlen szagokat okozhatják a baktériumok, a penész, a gombák vagy az izzadtság, de bármelyikről is legyen szó, egy ilyen párnát sürgősen le kell cserélni egy újra.

6. Ön nem tudja magát kialudni. Ha az éjszakákat forgolódással és párnája igazgatásával tölti, egy új párna megoldást jelenthet erre a problémára. A minőségi alvás hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat. Életünk egyharmadát az ágyban töltjük, fejünket és nyakunkat pedig ilyenkor egy párnán nyugtatjuk, tehát nem kérdés, hogy szükségünk van egy minőségi párnára a megfelelő éjszakai pihenéshez.

www.paplanshop.hu

Egész éjjel nem aludt? – Szeretne túllépni az alvászavaron?‎

Azt gondolnánk, az alvás a legtermészetesebb dolog a világon. De amikor fáradtak és álmosak vagyunk, vajon mindig el tudunk aludni, és utána kipihenten ébredünk is fel? Dehogy! Belegondolni is ijesztő, de a statisztikák szerint a Föld összlakosságának mintegy egyharmada szenved valamilyen alvászavarban. Nem csoda hát, ha annyian megoldást keresnek alvásproblémáikra. Elvégre az alváshiány, a nem megfelelő minőségű alvás egészségügyi kockázatok sorát hordozza, hiszen hosszú távon akár pszichés betegségeket, illetve szív- és érrendszeri panaszokat egyaránt okozhat.

A Paplanshop.hu Webáruház termékei közül az átmeneti, tavaszi / őszi paplanjainkat azoknak ajánljuk, akik egyrészről télen nem annyira fázósak, másrészről gazdaságos döntést hoznának, mert szinte egész évben használható paplant szeretnének. Az átmeneti paplanok töltősúlya 800-1000 g között található, biztosítva a megfelelő hőmérsékletet és kényelmet szinte egész éven át.

kamilla_paplan_betetlap                       Paplanshop-FB-aloe-szett-2

 

Az álmatlanság okai

Van, aki a környezet zajaitól képtelen elaludni, legyen az utcazaj, vagy csupán az óra halk tiktakolása. De honolhat akár síri csönd otthon, olykor elég a tudat, hogy a gyerekszobában kisgyerek szuszog, és az édesanya máris egész éjjel éberen fülel és figyel – vagyis képtelen rá, hogy ellazultan pihenjen. De rányomhatják bélyegüket éjszakáinkra a megelőző nap történései is: a napközbeni feszültség miatt nem tudunk kikapcsolni, gondolataink a megoldásra váró feladatok körül járnak, és emiatt jön nehezen álom a szemünkre. A zűrös nappalokat így aztán nem ritkán követi álmatlan éjszaka, emiatt az ember egyre fáradtabb, nyűgösebb, idegesebb, türelmetlenebb lesz nappal, az este közeledtével pedig előre aggódik, hogy éjjel megint csak képtelen lesz kipihenni magát… Ebből az ördögi körből márpedig mielőbb ki kell törni!

4 évszak aloe vera paplan                                   Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

 

Néhány fontos jó tanács az alváshoz

Ahhoz, hogy kellemes legyen az éjszakánk, igyekezzünk ideális alváskörülményeket biztosítani. A hálószobánk ne legyen túl meleg, az alváshoz az optimális hőmérséklet ugyanis 20-21 fok körüli. Válasszunk könnyű, szellős paplant és párnát, kényelmes matracot, és sötétítsünk be alaposan – az alvást segítő hormon, a melatonin, ugyanis csak sötétben termelődik a szervezetben. Lehetőleg mindig ugyanabban az időben térjünk nyugovóra és lefekvés előtt egy órával már ne együnk, mint ahogy ilyenkor már az intenzív testmozgás is kerülendő. Az ágyban már ne használjunk semmilyen elektromos „kütyüt” (TV, számítógép, okos-telefon): a készülékek fénye ugyanis rontja az elalvás esélyét. Ezzel szemben egy hagyományos könyv vagy újság olvasgatása annál közelebb vihet bennünket az álmok birodalmához!

www.paplanshop.hu

A kellemes őszi hálószobáért

A forró nyári napok után, lassan-lassan eltehetjük a vékonyabb, nyári paplanokat és újra előkerülnek a melegebb takarók, paplanok. Mindenki az alvási szokásai, otthona, hálószobája hőmérséklete alapján választ őszi/átmeneti takarót, paplant. A fűtési szezon még odébb van, de azért reggelente már hűvös lehet, jól jöhet egy melegebb paplan.

Aloe vera paplan, formatartó párna


Aloe Vera termékcsalád

Aloe Vera termékcsalád

Kiváltságos aki előre beszerzett egy 4 évszakos paplant, mert amellett, hogy praktikus termék, még gazdaságos is. A 4 évszak Aloe vera paplan tulajdonképpen 2 db paplanból áll, melyek esztétikus patenttel kapcsolhatók össze, így képezve egy meleg, puha paplant. Az 1 db 400 g-os nyári és az 1 db 800 g-os téli/átmeneti paplan, kiváló választás, mert szétszedve a vékonyabb paplan még elég az Uraknak – nem mindenki annyira fázós… – a vastagabb téli/átmeneti paplan pedig a hölgyeknek kiváló takaró a hűvösebb őszi estéken.
Nem csak hasznos, de szép termék is az Aloe vera 4 évszak paplan. Hófehér fedőanyaga aloe vera kivonattal van átitatva, mely a microfiber anyagával simogatja bőrünket. Természetesen Aloe vera párnákkal kiegészíthetjük az ágyneműnket: 40*50 cm-es a kispárna, 50-70 cm-es a félpárna és 70*90 cm-es a nagypárna, melyek hasonlóan kiváló fedőanyagból készülnek a Naturtex szegedi gyárában, magyar varrónők kezei által.

Az Aloe vera paplan a 4 évszakos változaton kívül készül nyári és téli töltettel is, valamint kétszemélyes változatban. Ennek mérete 200*220 cm.
Az Aloe vera paplanokat, párnákat azoknak ajánljuk, akik minőségi alapanyagokból készült, magyar termékkel szeretnék alvás komfortjukat javítani.

www.paplanshop.hu

Bőrrák – a túlzott napozás következménye

A napsugárzásnak vannak jótékony és káros hatásai is. Amíg a nap az elsődleges D-vitamin forrásunk, a túlzott napozás károsítja a bőrünket, és elsődleges okként szerepel a melanoma kialakulásában.

Greeny1

90*170 cm-es fürdő és strandtörölközők nagy választékban

Tavasszal, amikor a Nap ereje a napmagassággal együtt napról napra növekszik, egyre erőteljesebben ér bennünket az UV sugárzás is.
Az UV-sugárzás fokozza a D-vitamin képződését, sőt, segít kivonni a táplálékból a kalciumot, mely csontozatunk számára nélkülözhetetlen.
A D-vitamin az immunrendszer számára is nagyon fontos, mert hatékony védelmet jelent többek között a vastagbél és a mellrák leküzdésénél. A Nap segít elpusztítani a bőr felszínén lévő baktériumokat, vagyis segítségével rendkívül jól orvosolhatóak a kisebb bőrproblémák, valamint a napsütés hatékony a depresszió ellen is.
 
Vidám hangulatú, nagyméretű strandtörölközőink kiállják az idő próbáját, élénk színeik évek múltán is megőrzik tónusukat, hosszan tartó nedvszívó képességüket pedig a gyártás során felhasznált kiváló alapanyagok garantálják.

 
Paris

Paris hangulatú óriási törölközők akciós áron!


Azonban életünk során nem gondolunk arra, hogy szervezetünkben összeadódnak a káros sugárzások, és főleg fiatal korban a hiúságunktól vezérelve túlzásba visszük a napozást. A gyermek- és kamaszkorban elszenvedett sorozatos leégés megduplázza a felnőttkori melanoma kialakulásának kockázatát.

Vidd magaddal te a legszebb strandtörölközőt a partra! Ez az elbűvölő mintájú és kiváló alapanyagú törölköző kedvező áron nyújt nagy komfortérzetet.
 
 
aloe_vera_paplan_IMG_1556-800x533

Selyem, pamut, Aloe vera, Kamilla, Levendula nyári paplanok akcióban!


Legnagyobb veszélyt, a fehér bőrű emberek számára jelent a káros sugárzás. Akinek magas a bőre pigment tartalma, kisebb valószínűséggel alakul ki nála a melanoma. Akinek sok anyajegy van a bőrén, célszerű rendszeresen ellenőrizni őket, és mindennemű elváltozás esetén orvoshoz fordulni. Az esetek 70 százalékában nem a már meglévő anyajegyek válnak rákossá, hanem a daganat újonnan alakul ki.
 
Levendula paplan - nyári

Levendula paplan, finom illat, kipihent ébredés, most akcióban!


A szoláriumok sem védenek meg a melanóma kialakulásától, mert ezek a berendezések is előállítják mind az UV-A, mind az UV-B sugarakat, ezek mennyisége pedig kizárólag a készülék típusától függ. Nem igaz tehát, hogy a szolárium teljesen biztonságos. Halmozottan káros lehet egy olyan szituáció, amikor a szolárium használatát követően természetes napozást is végzünk.

Nyári paplanok és szettek a pihentető alvás “jegyében” – mert idén is jön a kánikula

Flower ágytakaróA Naturtex Akciós paplanok, ágyneműk és ágytakarók kiváló minőségű anyagból készülnek, és egészséges, kényelmes pihenést biztosítanak. 

Amikor új paplan vásárlására kerül a sor, gyakran előfordul, hogy nem tudunk dönteni, mert olyan nagy a választék. Különböző méretek, különböző anyagok: melegebb, hűvösebb, természetes vagy mesterséges, stb. Hogyan döntsük el, melyik a megfelelő a számunkra?

Milyen fajta paplanra van szüksége? A megfelelő paplan kiválasztásakor számos dolgot figyelembe kell vennie, mielőtt döntene az egyik mellett. 

A zavartalan pihenés záloga a NATURTEX AKCIÓS NYÁRI paplan!

 

Gondolja végig:

 • a paplan képes-e alkalmazkodni a hőmérséklet változásokhoz,
 • a paplan taszítja-e a nedvességet,
 • antiallergén paplant szeretne-e,
 • milyen anyagból legyen a paplan,
 • mekkora az ágya, és egyedül alszik-e benne vagy a partnerével.

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

Biztosak vagyunk benne, hogy a Paplanshop.hu webáruház paplankínálata még a legkifinomultabb ízlésű vásárlót is kielégíti.

A legkiválóbb anyagok (Levendula, Kamilla , Aloe Vera, Bambusz szál, Selyem, Atka Stop, 95 fokon főzhető, Greenfirst) a biztosíték arra, hogy Önt egyszerűen el fogják varázsolni a Naturtex paplanjai.

http://www.paplanshop.hu/

Hálószoba átváltoztatása

Laura ágytakaró zöld-törtfehérA legnehezebb feladat, olcsón jót! Nem titkolom, nem is hiszek benne nagyon. Akkor lehet ezt megcsinálni, ha az alapbútorokat már beszereztük, és azok szépek, nem kell lecserélnünk őket, csak esetleg felfrissítenünk, vagy egy-egy darabot hozzátennünk.

Mindenkinek, aki bizonytalan a hálószoba berendezésében, azt javasolom, hogy alakítson ki, egy visszafogott, neutrális színekkel operáló berendezést. Ezt később, ha megunta (ami nem feltétlen fog bekövetkezni, mert ha a textúrákkal játszunk, és belecsempészünk modern és régi darabokat egyaránt, akkor a színhiánybanis játékos marad) könnyen teljesen új arculatot adhat neki egyetlen fal átfestésével, vagy akár csak az ágytakaró kicserélésével. Az ágytakaró szinte a legnagyobb egybefüggő színfelület a hálószobában, és sokan elfelejtenek jelentőséget tulajdonítani neki, mikor nagyon fontos. Ez a mai példánkból is kiderül, nézzétek csak!

 

A Naturtex Akciós paplanok, párnák és  ágyneműk kiváló minőségű anyagból készülnek, és egészséges, kényelmes pihenést biztosítanak.  

Aloe Vera termékcsalád steppelt párnákkal kibontva_nagy méretA zavartalan pihenés záloga a NATURTEX Akciós Nyári paplan+párna garnitúra, melyhez Akciós áron hozzájuthat!
Számtalan különböző töltettel – pamut, bambuszszál, műszál, pehely – fedőanyaggal – selyem, pamut, microfiber – , minőségi alapanyagokból, magyar munkaerő által készített termékek. Válasszon Ön is a könnyű, puha nyári paplan+párna garnitúrák közül, melyek még a legforróbb éjszakákon sem izzasztanak. A NATURTEX  Akciós Nyári garnitúrák alacsony hőfokon többször moshatóak gépben, így biztosítva a kényelmes és higiénikus használatot. 

A hálószoba kellemes kialakítása fontos szerepet tölt be számunkra

Becsomagolt lepedőkMikortól használunk gumis lepedőket?

Ön milyen gyakran húz tiszta ágyneműhuzatot, lepedőt? És mennyire szeret ágyat húzni? Bármi legyen is a válasza, a gumis lepedők legalább a helyükön maradnak, így valamennyivel egyszerűbbé teszik az ágyazást. A gumis lepedő első változatát 1958-ban fejlesztették ki, a ma használt verzió pedig 1990-ben nyerte el végleges formáját.

Mennyi időt töltünk ágyban?

Ön mennyire szereti az ágyát? Valószínűleg nagyon. Annyira, hogy rengeteg időt tölt benne, nem igaz? Kutatások szerint kedvenc otthoni tartózkodási helyük az ágyunk, amit bármely más bútordarabnál gyakrabban használunk. Ez egyáltalán nem meglepő annak ismeretében, hogy életünk körülbelül egyharmadát az ágyunkban töltjük, és jó emlékeztető lehet arra vonatkozóan, hogy miért is kell különösen odafigyelnünk, ha ágyat vásárolunk magunknak.

Elegant Taft-ChocolateHasznos-e naponta beágyazni?

Az ágy elárulja, hogy gazdája mennyire rendszerető, és egy szépen beágyazott alvóhely a lakást is szebbé teszi, ám az ágy bevetése mégsem sorolható a hasznos szokások közé. Kutatások kimutatták, hogy a megvetett ágy hívogatóbb környezet a különböző bogarak és poratkák számára. Jó ötlet, ha felkelés után nem ágyaz be, mert így nem küld meghívót az ágyakban előszeretettel megtelepedő élősködőknek. Persze, ha kedveli a társaságukat, ne habozzon rendszeresen beágyazni. Ki gondolta volna, hogy a lustaság bizonyos helyzetekben jól jön?!

 

 

 Akciós ágytakarók

Milyen nehéz az Ön matraca?

Abban biztos lehet, hogy nehezebb, mint amikor megvásárolta! Bizonyára nem örül neki, de egy matrac súlya 10 évenként megduplázódik. Hogy miért? Mert felgyülemlik benne a piszok, a levált hámsejtek, a poratkák és azok ürüléke. Elég undorítóan hangzik, ugye? Talán éppen ezért itt az ideje matracot cserélni…

5 zónás memory fedőmatrac 100Okozhat-e álmatlanságot a régi matrac?

Ha hosszú időre van szüksége az elalváshoz, ez lehet annak is a jele, hogy matraca már elkopott, és teste egy új matracra vágyik. Normál esetben 10-15 percre van szükségünk ahhoz, hogy elaludjunk. Ha ez Önnek hosszabb ideig tart, ideje új matracot vásárolnia. A kutatások szerint azok az emberek, akik kényelmesnek találják ágyukat, kevesebb mint negyed óra alatt elalszanak, így az ennél több idő feltehetően a kényelmetlen matrac számlájára írható.

www.paplanshop.hu

A pihentető alvás megszépíti az életet – hogyan?

Az éjszakai pihenés során ellazulunk és új energiát gyűjtünk – de ez nem minden! A nyugodt, mély és elegendő alvás szépít is!

Ne az alvási időn spóroljon

Kutatások szerint a felnőtteknek átlagosan napi nyolc óra alvásra van szükségük, de sokan ennél lényegesen kevesebbet alszanak, mert annyira elfoglaltak, hogy többre nincs idejük. Ha Ön úgy gondolja, hogy kötelezettségei és a mindennapi stressz miatt nem engedheti meg magának, hogy eleget aludjon, akkor itt az ideje, hogy változtasson a hozzáállásán.

Válasszon minőségi Naturtex matracot, fedőmatracot

Álmatlan vagy rosszul alszik? Ezt a nem megfelelő matrac, ágykeret vagy párna is okozhatja. Ezért azt javasoljuk, hogy mihamarabb szabaduljon meg régi matracától vagy ágykeretétől, ha ezek nem felelnek meg az igényeinek. Ha ébredéskor fáj a nyaka és a háta, akkor a régi párnáját is dobja ki! Új puha, formatartó párnák:

Félpehely párnák

Félpehely párnák

Jobb feltételeket teremthet az alváshoz a Paplanshop honlapján található Naturtex termékekkel, amelyek széles választékban állnak rendelkezésére.

Teával az álmatlanság ellen

Az álmatlanság természetes és hatékony ellenszere a tea, amely segít ellazulni és könnyebben elaludni.

 • Ha feszült vagy ideges, fél órával lefekvés előtt igyon golgotavirág-, csalán- vagy hársfateát.
 • Ha álmatlanságtól szenved, segíthet a citromfű- vagy a csalántea.

A természetes, cukor vagy egyéb édesítőszer nélkül fogyasztott teák méregtelenítik a testet és ellazítanak, ezért olyan fontosak a jó közérzet szempontjából.

Kamilla termékcsalád

Kamilla pamut nyári vagy téli paplan, párnák

Kamilla pamut paplan&párna a pihentető alvásért.

Ne egyen nehéz ételeket

A kései vacsora – ha lefekvés előtt nehezen emészthető ételeket fogyasztunk – is nyugtalanná teheti álmunkat. Este kerülni kell a vörös húst és a teljes tejtermékeket, ugyanis ezek telített zsírsavakat tartalmaznak, amelyeket testünk csak hosszú idő alatt képes megemészteni. Azt ajánljuk, hogy vacsorára csak könnyű ételeket, halat, rizst és különböző zöldségeket fogyasszon.  Paplan, párna, ágytakaró akciós áron, 3-4 munkanapos szállítással!

A testmozgás is segít

Az egészséges alváshoz rendszeres testmozgásra van szükség. A leginkább a jóga és a pilátesz enyhítik az álmatlanságot, ezenkívül a légzőgyakorlatok is segíthetnek. Fontos, hogy sport közben ellazuljon, élvezze a mozgást, és megfeledkezzen a problémáiról.  Azonban közvetlenül lefekvés előtt nem ajánlott intenzív testmozgást végezni.

Számítógép vagy telefon a hálószobában?

cacao

Simogató pamut-szatén ágyneműk

Ha bizonyos készülékeket a hálószobában hagy, azok negatívan befolyásolhatják az alvást. Különösen a számítógép, a mobiltelefon, a televízió és az elektromos csatlakozó aljzatok zavarhatják éjszakai nyugalmát. Ha lehetséges, ezeket a berendezéseket ne a hálószobában tárolja, így az azok által kibocsátott sugárzás nem fogja zavarni az álmát.

Ne sajnálja az időt

Az alvás nagyon fontos, ezért mindenképpen elegendő időt kell rá szánni. Persze soha senkinek nincs elég ideje. De nem szabad elfelejtenie, hogy az elegendő és minőségi alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy másnap optimálisan tudjon teljesíteni a munkában. 
Divatos ágytakarókkal, vigyen friss színt hálójába

Laura ágytakaró

Laura ágytakaró

Hangolódjon rá az alvásra

Tegyen azért, hogy lefekvés előtt megnyugodjon és ellazuljon. És ami a legfontosabb: feküdjön le időben, mivel csak így fog másnap kipihenten, újjászületve és energikusan ébredni, ami fontos ahhoz, hogy eleget tehessen az új kihívásoknak.

www.paplanshop.hu

Bambusz a hálószobában? – bambusz paplan és párna

A Bambusz felhasználása: Az üreges felépítésű, kis súlyú és nagyon hajlékony, rugalmas száraknak köszönhetően az élet szinte minden területén hasznosítható növények. Készíthető belőle kerítés, építési állványzat, kerti vagy akár szobai bútor, de még ékszer is.  A bambusz szárát alkotó rostokat – a lenhez vagy kenderhez hasonló módon – a textilipar mint szálasanyagot hasznosítja, vagy a vegyipar kinyeri belőlük a cellulózt, és abból viszkózszálat készítenek szintén textilipari felhasználásra.

Bamboo paplan betétlapA Paplanshop.hu által forgalmazott Bamboo paplan és párna kiváló választás mindazok számára, akik a könnyű, antibakteriális, jó nedvszívó képességű termékeket kedvelik. A remek tulajdonságok mellett a megőrölt bambusz szálakat tartalmazó fedőanyag selymes tapintású, hűs érzetet biztosít, kényeztetve bőrünket. A Bamboo termékek töltete és fedőanyaga is nagy arányban tartalmaz bambuszt.

Nyári, átmeneti paplan, párna, garnitúrák akcióban!

A bambuszos termékek tulajdonságai: 

 • antibakteriális
 • légáteresztő
 • jó nedvszívó képességű
 • friss és szagoktól mentes

Elegancia, finom vonalak, meleg színek. Ez a Belmanetti bambusz törölköző kollekciója, melynek több színű változata létezik.

Belmanetti 2A bambusz természetes anti-bakteriális tulajdonságának köszönhetően a törölköző tovább marad friss és szagoktól mentes, használata higiénikusabb és egészségesebb. Különleges lélegző képességgel rendelkezik, így hamarabb szárad és jelentősen nedvszívóbb, mint a normál pamut törölköző. Természetes hőszabályzó, használata kellemes bármely időben. Selymes fénye eleganciát sugároz, természetes puhasága páratlan. Különösen ajánljuk Hölgyeknek, Uraknak illetve elegáns, stílusos fürdőszobákba.

Amennyiben fürdőjébe egy prémium minőségű bambusz törölközőt szeretne megfizethető áron, a Belmanetti Bambusz törölköző kitűnő választás.

www.paplanshop.hu

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!