Aludni jó

A pamut anyag jótékony hatása az emberi szervezetre

Kiwi giftA pamut tulajdonságai

Az öltözködésfiziológia olyan tudományág, amely a különböző klímaviszonyok között a test és a ruházat egymásra hatását vizsgálja. Az ember jó közérzete döntően függ e rendszer működésétől. A ruházat illetve paplan és párna fiziológiai feladata a hőszigetelés és szellőzés, nedvességfelvétel és nedvességszállítás, a kellemes használat biztosítása. A természetes szálasanyagok közül a leggyakrabban felhasznált a pamut. Fiziológiai tulajdonságai talán a legjobbak. A jó nedvszívó és légáteresztő képessége miatt viselése, illetve használata jó közérzetet biztosít, anyaga révén bőrbarát. 

Jellemző pamutkelmék a batiszt, a kord, damaszt, denim, puplin, bársony, stb. A lakástextilek közül az ágytakaró, ágynemű, asztalnemű, konyharuha, bútorhuzatok, törülközők és fürdőlepedők és akár a dekor függönyök is készülnek-készülhetnek pamutból.

szaten-pamut-paplanPAMUT: Antibakteriális, nedvességfelvevő, párakiegyenlítő, hőszigetelő, hagyományos, kiváló töltetanyag, magas rugalmasságú, hosszútávú formatartó képességű… számtalan előnye van a pamut töltetnek és fedőanyagnak.  

A www.Paplanshop.hu oldalon kiváló minőségű magyar paplanokat talál, melyek rendelkeznek a pamut alapanyag természetes tulajdonságaival.
A természet sokszínűségének köszönhetően a könnyű pamut töltetű paplanok pihentető alvást nyújtanak Önnek, mint az év többi napján a nagyobb töltősúlyú pamut töltetű termékek. Ezek a bőrbarát, kellemes, természetes alvásklímát biztosító termékek szinte kényeztetik Önt!

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

A pamut tapintása kellemes, bőrbarát (a bőrt nem irritálja), ruha és ágynemű esetén az izzadságot beszívja, ami utána kiöblíthető belőle. A jó nedvszívó-képesség, és légáteresztő- képesség együttesen kellemes közérzetet biztosít. A pamut ellenáll a fénynek és az időjárásnak, könnyen kezelhető, kézzel és géppel is mosható és nem szakad könnyen.  A pamut elektrosztatikusan alig töltődik fel, mivel állandó nedvességet tartalmaz, s ez a töltést levezeti. Mivel a pamut jól színezhető, rendkívül gazdag minta és színválasztékban kapható.

Érezheti a különbséget, élvezheti a természetességet, tehát jól érezheti magát! Mindezek együttesen az optimális előfeltételei egy új nap tökéletes kezdetének.

www.paplanshop.hu

Lecserélte már párnáját, paplanját? – Szeretne kipihenten ébredni?

Egy nem megfelelő párna számos kényelmetlenséget okozhat, és ártalmas lehet az egészségre is. Tudta, hogy a párnánkat két-három évente érdemes újra cserélni? Cikkünkben eláruljuk, miért. A megfelelő párna nem csak kényelmet nyújt, de segít megelőzni a fejfájást, valamint a nyak- és vállfájdalmakat, emellett segít, hogy a gerinc alvás közben is megfelelő pozícióban legyen. Az anatómiai előnyökön felül véd az allergének ellen, így frissítő és egészséges alvást biztosít. Egy régi és rossz párna komoly gondokat okozhat, a legsúlyosabb esetben akár depressziót és szívbetegséget is kiválthat.

A Paplanshop.hu webáruház megfelelő párna kínálata minden vásárló igényét kielégíti. Választhat töltet, méret, moshatóság, vagy keménység szerint, mindenki megtalálja a számára megfelelő párnát. A párnaválaszték mára óriási lett, ezért igyekszünk segíteni, hogy a Naturtex Kft. termékei közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kispárnát, félpárna vagy nagypárnát.

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

Kamilla paplanok és párnák a zavartalan éjjelekért

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

Itt a szmogos, párás idő, cserélje le párnáját, paplanját, melyhez akár Akciós áron hozzájuthat a www.paplanshop.hu webáruházban.

Mikor jött el az ideje, hogy párnáját kicserélje?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a párnánkat két-három évente cserélni kell. Több tényező is jelezheti, hogy eljött a csere ideje:

1. Ön gyakran ébred fejfájással, merev nyakkal vagy izomgörcs ébreszti fel. Ha ébredés után fejfájás gyötri, háta hasogat vagy fáj a lába, elképzelhető, hogy párnája a hibás. Az ok a nyak elégtelen megtámasztásában rejlik, ami gyakran az egész gerincre kihat. A jó párna biztosítja a fej, a nyak és a test egészének helyes tartását.

2. Párnája lapos, elnyűtt vagy formátlan. Egy alakját vesztett, tartás nélküli párna nem képes ellentartani, ha súly nehezedik rá. Ha párnáját sokszor kell felrázni vagy igazgatni, ideje, hogy újra cserélje. Akkor is új párnára van szüksége, ha a régi nem rúgja ki magát, ha Ön félbe hajtja. A megfelelő párna igazodik a fej alakjához, de egyenletesen osztja el annak súlyát és nem gyakorol rá kényelmetlen nyomást.

szaten-gyapju-termekcsalad

 

 

 

 

 

 

 

Paplanshop-FB-aloe-szett

 

 

 

 

 

Az idei ősz sikerterméke a Szatén-gyapjú paplan & párna garnitúra illetve az Aloe Vera paplan & párna garnitúra, mellyel sokkal pihentetőbb az alvás! 3 részes paplan és párna szettek Extra Akciós áron a www. paplanshop- ban!

3. Ön allergiában vagy asztmában szenved. A párnában felhalmozódnak a testnedvek és az elhalt hámsejtek, melyek remek táptalajt nyújtanak a leggyakoribb allergéneknek, a poratkáknak. A párna egy idő után tele lesz baktériummal, penésszel és poratkával, ami rendkívül egészségtelen. Mindez allergiát okozhat, és az asztmás tünetek kiváltója is lehet. A szakértők ezért azt ajánlják az allergiásoknak, hogy párnájukat kétévente cseréljék újra. Az allergiakockázat csökkentése érdekében emellett érdemes a párnákat forró vízben mosni, és olyan párnahuzattal bevonni, ami megakadályozza az allergének elszaporodását.

4. Az Ön párnája több mint hároméves. Még ha nem is tudja megnézni párnája belsejét, ne legyenek kétségei az évek során ott kialakuló ökoszisztémát és annak a lakóit illetően. Szerezzen be egy új párnát akkor is, ha ennek még nincsenek szemmel látható jelei.

5. A párnája kellemetlen szagot áraszt. A kellemetlen szagokat okozhatják a baktériumok, a penész, a gombák vagy az izzadtság, de bármelyikről is legyen szó, egy ilyen párnát sürgősen le kell cserélni egy újra.

6. Ön nem tudja magát kialudni. Ha az éjszakákat forgolódással és párnája igazgatásával tölti, egy új párna megoldást jelenthet erre a problémára. A minőségi alvás hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat. Életünk egyharmadát az ágyban töltjük, fejünket és nyakunkat pedig ilyenkor egy párnán nyugtatjuk, tehát nem kérdés, hogy szükségünk van egy minőségi párnára a megfelelő éjszakai pihenéshez.

www.paplanshop.hu

Allergia ellen – méregtelenítés kíméletesen

Az allergiának (valamilyen, a légutakon vagy a tápcsatornán keresztül a szervezetbe kerülő, illetve a bőrrel érintkező anyag által kiváltott allergiás reakció) kétféle osztálya ismert. 

Az alvási zavaroknak és az allergiáknak különböző okai lehetnek, pl. poratkák, gombák és penész. Jelenlétükről a köhögés, szipogás, bedugult orr, viszkető vagy könnyező szem és fertőzött légutak formájában tapasztalt, éjszakai tünetek árulkodnak, melyek rendszeresen megszakítják Ön vagy családja alvását.

Jó hír: van megoldás! – www.paplanshop.hu

1. Az egyik osztály a veleszületett allergiák köre, amelyek kezelése nehezebb, de körültekintő életmód- és táplálkozási terápiával itt is sikerekre lehet számítani. 
 
2. Az allergiák másik osztálya a szezonális vagy később szerzett allergiák esete. Ezek kezelése valamivel könnyebb, hiszen a kiváltó ok a legtöbbször a szervezetben felhalmozódó méreganyagok hatása. Következésképpen a kezelés a méregtelenítésre és az immunrendszer erősítésére irányul, és így az allergiás reakciók oka megszüntethető.

 

4 évszak aloe vera paplan

 

kamilla_paplan_betetlap

 

 

 

 

 

 

 

Megoldások

Ha valaki csak egy-két dologra allergiás, próbálkozhat az allergén elkerülésével. Az allergia kiváltó oka azonban a toxinok jelenléte, és ha ezt nem kezeljük, akkor az idő múlásával az érzékenység fokozódik, és egyre több allergénre leszünk érzékenyek. Az amavisa ugyanis károsítja az immunrendszer működését, így a szervezet egyre kisebb mértékben tolerálja a kedvezőtlen külső behatásokat akár az allergének, akár a kórokozók formájában. Az időszakos allergiák esetén tehát ajánlott elvégezni egy kora tavaszi és egy nyár végi méregtelenítő kúrát.

Lecserélte már párnáit a hűvösebb, szmogos idő előtt? – http://www.paplanshop.hu/parnak 

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

Paplanshop-FB-aloe-szett

 

 

 

 

 

Méregtelenítés

A méregtelenítésben főszerepet játszik a máj és a vastagbél. A máj elősegíti a vér méregtelenítését, így bőrallergiák esetén kifejezetten előnyös a májregeneráló, keserű gyógynövények fogyasztása a honi növények közül a gyermekláncfű, sóskaborbolya és az echinacea ajánlható. A rendszeres ürítést is biztosítani kell, ennek érdekében fogyasszunk  béltisztító készítményeket. A vastagbél baktériumflórájának helyreállítása probiotikumok segítségével sok esetben hathatósan csökkenti az élelmiszer-allergiát. A trikatu nevű fűszerkeverék (gyömbér, fekete bors és hosszú bors pora) szintén jó hatású légúti allergiák esetén. Ehhez keverhetünk még porrá őrölt szegfűszeget, kámfort és koriandert is.

www. paplanshop.hu

Egész éjjel nem aludt? – Szeretne túllépni az alvászavaron?‎

Azt gondolnánk, az alvás a legtermészetesebb dolog a világon. De amikor fáradtak és álmosak vagyunk, vajon mindig el tudunk aludni, és utána kipihenten ébredünk is fel? Dehogy! Belegondolni is ijesztő, de a statisztikák szerint a Föld összlakosságának mintegy egyharmada szenved valamilyen alvászavarban. Nem csoda hát, ha annyian megoldást keresnek alvásproblémáikra. Elvégre az alváshiány, a nem megfelelő minőségű alvás egészségügyi kockázatok sorát hordozza, hiszen hosszú távon akár pszichés betegségeket, illetve szív- és érrendszeri panaszokat egyaránt okozhat.

A Paplanshop.hu Webáruház termékei közül az átmeneti, tavaszi / őszi paplanjainkat azoknak ajánljuk, akik egyrészről télen nem annyira fázósak, másrészről gazdaságos döntést hoznának, mert szinte egész évben használható paplant szeretnének. Az átmeneti paplanok töltősúlya 800-1000 g között található, biztosítva a megfelelő hőmérsékletet és kényelmet szinte egész éven át.

kamilla_paplan_betetlap                       Paplanshop-FB-aloe-szett-2

 

Az álmatlanság okai

Van, aki a környezet zajaitól képtelen elaludni, legyen az utcazaj, vagy csupán az óra halk tiktakolása. De honolhat akár síri csönd otthon, olykor elég a tudat, hogy a gyerekszobában kisgyerek szuszog, és az édesanya máris egész éjjel éberen fülel és figyel – vagyis képtelen rá, hogy ellazultan pihenjen. De rányomhatják bélyegüket éjszakáinkra a megelőző nap történései is: a napközbeni feszültség miatt nem tudunk kikapcsolni, gondolataink a megoldásra váró feladatok körül járnak, és emiatt jön nehezen álom a szemünkre. A zűrös nappalokat így aztán nem ritkán követi álmatlan éjszaka, emiatt az ember egyre fáradtabb, nyűgösebb, idegesebb, türelmetlenebb lesz nappal, az este közeledtével pedig előre aggódik, hogy éjjel megint csak képtelen lesz kipihenni magát… Ebből az ördögi körből márpedig mielőbb ki kell törni!

4 évszak aloe vera paplan                                   Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

 

Néhány fontos jó tanács az alváshoz

Ahhoz, hogy kellemes legyen az éjszakánk, igyekezzünk ideális alváskörülményeket biztosítani. A hálószobánk ne legyen túl meleg, az alváshoz az optimális hőmérséklet ugyanis 20-21 fok körüli. Válasszunk könnyű, szellős paplant és párnát, kényelmes matracot, és sötétítsünk be alaposan – az alvást segítő hormon, a melatonin, ugyanis csak sötétben termelődik a szervezetben. Lehetőleg mindig ugyanabban az időben térjünk nyugovóra és lefekvés előtt egy órával már ne együnk, mint ahogy ilyenkor már az intenzív testmozgás is kerülendő. Az ágyban már ne használjunk semmilyen elektromos „kütyüt” (TV, számítógép, okos-telefon): a készülékek fénye ugyanis rontja az elalvás esélyét. Ezzel szemben egy hagyományos könyv vagy újság olvasgatása annál közelebb vihet bennünket az álmok birodalmához!

www.paplanshop.hu

A pihentető alvás titkai

Életünk egyharmadát alvással töltjük, amely hiányával nem beszélhetünk egészséges életről. Alvás közben erősödik immunrendszerünk, agyunk feldolgozza az előző nap eseményeit, izmaink ellazulnak, bőrünk regenerálódik. Az megfelelő minőségű pihenés elengedhetetlen feltétele a nyugodt és zavartalan elalvási szakasz.

A jó alvás fontossága mindannyiunk számára megkérdőjelezhetetlen. Egy kiadós alvást követően frissen és kipihenten ébred, és készen áll az új nap kihívásaira. Amennyiben fáradtan vagy hátfájással kel, ideje matracát lecserélni. Ha bizonytalan, hogy melyiket válassza a www.paplanshop segítséget nyújt Önnek.

Őszi lakástextil vásár

                        Paplanshop-FB-AD-paplan-parna-szettv2

 

 

 

 

 

Számos tényező befolyásolhatja még az alvásunkat:

 • kellemes lehetőleg 100% pamut öltözet és ágynemű
 • matrac, mely elnyeli a testünk “páráját”
 • paplan és párna amely a kellemes és pihentető alvást biztosítja
 • esetleg lágy fények (előbb-utóbb elálmosodunk)
 • megfelelő hőmérséklet

A paplan és párna illetve párna szettjeinkhez Akciós áron hozzájuthat: www.paplanshop.hu

 

Miki - Fiona akciós lámpák

Selena szatén ágynemű

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nyugodtan és békésen alszunk el, sokkal mélyebben fogunk aludni. Alakítsunk ki egy rendszert, és lefekvés előtt ismételjük minden este ugyanazt: olvasgassunk egy picit, vegyünk egy forró fürdőt, hallgassunk kellemes és nyugtató zenét a sötétben és a gondjainkat lehetőleg hagyjuk “ajtón kívül”.

 

Ha már átestünk az első álmatlan éjszakán vagy hajnali ébredésen, akkor mindig a megoldást keressük. Mindazok, akik tartósan fennálló alvási zavarokkal küzdenek, sajnos jól ismerik az alvásmegvonással járó testi-lelki kimerültséget, ami jelentős szenvedést okozhat, érzelmi instabilitáshoz vezethet, és komoly teljesítményromlást is eredményezhet. Ehhez nyújtunk segítséget a fent említett módon. A www.paplanshop webáruház számos terméket kínál, hogy relaxáló és pihentető legyen az alvása.

www.paplanshop.hu 

 

Reggeli kávézás, hogy jobban induljon a napod!

A kávéfogyasztás ma már csak rituálé Nálunk? Egyesek az illata miatt ragaszkodnak hozzá, mások állítólag nem tudnak felébredni nélküle. A kávéfogyasztás legfontosabb hatása számunkra a koffeinnek köszönhető éberségérzet. A koffein egy stimulálószer, mely  leállítja bennünk a fáradtságérzetet. 

Ha valóban azt szeretnénk elérni, hogy hasson ránk a koffein, ráadásul bármiféle nemkívánatos adalék nélkül, kávét legszerencsésebb délelőtt tíz és dél között, illetve délután kettő és öt között kortyolgatni. Aki más bioritmussal él, legalább azt tartsa be, hogy vár egy órát az ébredés és az első csésze kávé között. Mindez természetesen igaz az összes többi koffeintartalmú italra is.

Paplanshop-FB-aloe-szett-2

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

 

 

 

 

 

 

 

Szeretne még frissebben ébredni? A kellemes és pihentető alváshoz hozzájárul a megfelelő paplan és párna kiválasztása is. Válasszon a www.paplanshop webáruházban, akár Akciós áron!

Ha a kávézás több számodra 3 percnél, és hosszasan szereted kiélvezni minden ízvilágát, akkor burkolózz be egy pihe-puha plédbe így még sokkal kellemesebb érzés lesz a reggeli hűvös időben.

oszi-lakastextil-vasar

 

paplanshop-fb-ad-agytakaro

 

 

 

 

 

A kávé világnapja minden év szeptember 29.-je.  Négy kávéfogyasztóból három a klasszikus pörkölt kávékat részesíti előnyben, ugyanakkor a fiatalabbak között egyre népszerűbbek az instant kávék is.

Hogy még jobban induljon a reggeled, kucorodj vissza egy kicsit a hálószobádba! A csodás kiegészítők , melyek körbevesznek Téged sokkal jobb kedvre derítenek – ágytakaró, ágyneműhuzat , jersey gumis lepedő stb.

A kávé felfedezéséről többféle mendemonda kering, a leghitelesebb történet a XIV. századra nyúlik vissza, amikor is állítólag egy jemeni pásztor arra lett figyelmes, ha kecskéi a kávécserje termését legelik, felélénkülnek. A pásztor begyűjtötte a cserje piros bogyóit, s elvitte a közeli kolostor szerzeteseinek. Azok forró főzetet készítettek a bogyókból – megfőzték az első kávét. Az ital hatásosnak bizonyult, felélénkültek tőle, ezért rendszeresítették.

www.paplanshop.hu

Nyakfájás? – tehet ellene

A nyak gerincünk legmozgékonyabb része. Az összesen hét csigolyából, mely a nyakat alkotja, az első két csigolya biztosítja a fej sokirányú mozgását, ugyanakkor az egész nyaki gerincszakasznak óriási mozgásterjedelme van. A nyaki gerinc háti szakaszában léphetnek fel legerőteljesebben olyan negatív erők, melyek igénybe veszik a csigolyaközi porckorongokat, szalagokat, ízületeket és izmokat.

Memory nyakpárna fotóHosszú, buszos, repülős, autós utazáshoz ajánljuk a Memory nyakpárnát, mely levehető, mosható huzatával, trendi színével kényelmesebbé teszi az utazást.
Azoknak ajánljuk, akik jó áron szeretnének magas minőségű ergonómiai kialakítású párnát vásárolni, valamint azok számára ideális, akik oldalt és a hátukon szeretnek aludni, kedvelik a alacsonyabb párnákat.

 

A nyakfájás megelőzése 

A nyakfájás korunk, a modern világ tünete. Sokat árt az elhízás, a kényelmetlen, korszerűtlen iskolapad, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód. Fontos már kisgyermek kortól a rendszeres napi tornára, testmozgásra nevelni a gyerekeket.

Milyen párnán aludjunk?

Aloe Vera paplan, párna és 3 részes szett

Legfontosabb a lapos, nem túl kemény párnán való fekvés. Akciós, formatartó párnákat itt talál.
Ülőfoglalkozásúak esetében pedig kiváló megoldás a memory hátpárna, a memóriahab töltet segítségével egyenesen, természetes szögben tartja a hátcsigolyákat, ezáltal kiválóan megtámasztja a hátat és a derekat. Segítségével  megőrizhető a megfelelő testtartás egész napon át, így elkerülhető a vállak és a hát fájdalmaiért nagy részben felelős görnyedt testhelyzet kialakulása. A gumipánt segítségével könnyen rögzíthető bármilyen irodai székhez vagy az autó üléséhez. 

Jó hír, hogy többnyire magától elmúlik

Szerencsére a nyakfájás nem betegség, hanem tünet. Mégis figyeljünk rá, mert az életkor előrehaladtával a tünetek gyakorisága fokozódik. A panaszok többsége rendszerint enyhe, és kezelés nélkül, esetleg fájdalomcsillapító segítségével néhány nap alatt megszűnik.

Nyári akciós paplan, párna, ágytakaró, ágynem ás iskola kezdési vásár a www.paplanshop.hu webáruházban.

Paplanshop-FB-iskolakezdesi

Iskola és óvoda kezdési akcióban gyermek ágyneműk, lepedők, plédek, paplanok, gyermek párnák


Paplanshop-FB-levendula paplan-parna-szett

Levendula 3 részes 100% pamut paplan és párna szett 10.990 Ft, 2 db-tól 9.990 Ft

 

Nyári paplanok és szettek a pihentető alvás “jegyében” – mert idén is jön a kánikula

Flower ágytakaróA Naturtex Akciós paplanok, ágyneműk és ágytakarók kiváló minőségű anyagból készülnek, és egészséges, kényelmes pihenést biztosítanak. 

Amikor új paplan vásárlására kerül a sor, gyakran előfordul, hogy nem tudunk dönteni, mert olyan nagy a választék. Különböző méretek, különböző anyagok: melegebb, hűvösebb, természetes vagy mesterséges, stb. Hogyan döntsük el, melyik a megfelelő a számunkra?

Milyen fajta paplanra van szüksége? A megfelelő paplan kiválasztásakor számos dolgot figyelembe kell vennie, mielőtt döntene az egyik mellett. 

A zavartalan pihenés záloga a NATURTEX AKCIÓS NYÁRI paplan!

 

Gondolja végig:

 • a paplan képes-e alkalmazkodni a hőmérséklet változásokhoz,
 • a paplan taszítja-e a nedvességet,
 • antiallergén paplant szeretne-e,
 • milyen anyagból legyen a paplan,
 • mekkora az ágya, és egyedül alszik-e benne vagy a partnerével.

Atka Stop term+ękcsal+íd_1 paplan+kp+np becsomagolva

Biztosak vagyunk benne, hogy a Paplanshop.hu webáruház paplankínálata még a legkifinomultabb ízlésű vásárlót is kielégíti.

A legkiválóbb anyagok (Levendula, Kamilla , Aloe Vera, Bambusz szál, Selyem, Atka Stop, 95 fokon főzhető, Greenfirst) a biztosíték arra, hogy Önt egyszerűen el fogják varázsolni a Naturtex paplanjai.

http://www.paplanshop.hu/

A pihentető alvás megszépíti az életet – hogyan?

Az éjszakai pihenés során ellazulunk és új energiát gyűjtünk – de ez nem minden! A nyugodt, mély és elegendő alvás szépít is!

Ne az alvási időn spóroljon

Kutatások szerint a felnőtteknek átlagosan napi nyolc óra alvásra van szükségük, de sokan ennél lényegesen kevesebbet alszanak, mert annyira elfoglaltak, hogy többre nincs idejük. Ha Ön úgy gondolja, hogy kötelezettségei és a mindennapi stressz miatt nem engedheti meg magának, hogy eleget aludjon, akkor itt az ideje, hogy változtasson a hozzáállásán.

Válasszon minőségi Naturtex matracot, fedőmatracot

Álmatlan vagy rosszul alszik? Ezt a nem megfelelő matrac, ágykeret vagy párna is okozhatja. Ezért azt javasoljuk, hogy mihamarabb szabaduljon meg régi matracától vagy ágykeretétől, ha ezek nem felelnek meg az igényeinek. Ha ébredéskor fáj a nyaka és a háta, akkor a régi párnáját is dobja ki! Új puha, formatartó párnák:

Félpehely párnák

Félpehely párnák

Jobb feltételeket teremthet az alváshoz a Paplanshop honlapján található Naturtex termékekkel, amelyek széles választékban állnak rendelkezésére.

Teával az álmatlanság ellen

Az álmatlanság természetes és hatékony ellenszere a tea, amely segít ellazulni és könnyebben elaludni.

 • Ha feszült vagy ideges, fél órával lefekvés előtt igyon golgotavirág-, csalán- vagy hársfateát.
 • Ha álmatlanságtól szenved, segíthet a citromfű- vagy a csalántea.

A természetes, cukor vagy egyéb édesítőszer nélkül fogyasztott teák méregtelenítik a testet és ellazítanak, ezért olyan fontosak a jó közérzet szempontjából.

Kamilla termékcsalád

Kamilla pamut nyári vagy téli paplan, párnák

Kamilla pamut paplan&párna a pihentető alvásért.

Ne egyen nehéz ételeket

A kései vacsora – ha lefekvés előtt nehezen emészthető ételeket fogyasztunk – is nyugtalanná teheti álmunkat. Este kerülni kell a vörös húst és a teljes tejtermékeket, ugyanis ezek telített zsírsavakat tartalmaznak, amelyeket testünk csak hosszú idő alatt képes megemészteni. Azt ajánljuk, hogy vacsorára csak könnyű ételeket, halat, rizst és különböző zöldségeket fogyasszon.  Paplan, párna, ágytakaró akciós áron, 3-4 munkanapos szállítással!

A testmozgás is segít

Az egészséges alváshoz rendszeres testmozgásra van szükség. A leginkább a jóga és a pilátesz enyhítik az álmatlanságot, ezenkívül a légzőgyakorlatok is segíthetnek. Fontos, hogy sport közben ellazuljon, élvezze a mozgást, és megfeledkezzen a problémáiról.  Azonban közvetlenül lefekvés előtt nem ajánlott intenzív testmozgást végezni.

Számítógép vagy telefon a hálószobában?

cacao

Simogató pamut-szatén ágyneműk

Ha bizonyos készülékeket a hálószobában hagy, azok negatívan befolyásolhatják az alvást. Különösen a számítógép, a mobiltelefon, a televízió és az elektromos csatlakozó aljzatok zavarhatják éjszakai nyugalmát. Ha lehetséges, ezeket a berendezéseket ne a hálószobában tárolja, így az azok által kibocsátott sugárzás nem fogja zavarni az álmát.

Ne sajnálja az időt

Az alvás nagyon fontos, ezért mindenképpen elegendő időt kell rá szánni. Persze soha senkinek nincs elég ideje. De nem szabad elfelejtenie, hogy az elegendő és minőségi alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy másnap optimálisan tudjon teljesíteni a munkában. 
Divatos ágytakarókkal, vigyen friss színt hálójába

Laura ágytakaró

Laura ágytakaró

Hangolódjon rá az alvásra

Tegyen azért, hogy lefekvés előtt megnyugodjon és ellazuljon. És ami a legfontosabb: feküdjön le időben, mivel csak így fog másnap kipihenten, újjászületve és energikusan ébredni, ami fontos ahhoz, hogy eleget tehessen az új kihívásoknak.

www.paplanshop.hu

“light” – biztos, hogy egészséges is…?

Ön is a ”light” termékeket részesíti előnyben? Egy friss kutatás szerint az egészségesnek kikiáltott ”light” ételek jobban hizlalnak mint a hagyományos élelmiszerek. Hogy ez hogyan lehetséges? Hogy miért? Egyszerű! Az emberi szervezet evolúciója során egy dolog mindeddig nem változott: védekezünk az éhezés ellen!

Természetes töltetű paplanok és párnák:
Kamilla,

csaj_zoldsegek A diétás ételek hatására a szervezet elraktározza a zsírt

Egy friss kutatás megállapította, hogy a ”diétás ételek” jobban hizlalnak, mintha ugyanazt az ételt nem diétás formájában fogyasztanánk. Ennek bizonyításához a kutatók mindennap burgonyaszirmot etettek egerekkel.

Mi történt az egerekkel?

Az egerek felét zsírban szegény, felét zsírban gazdag étrenden tartották. Azok az egerek, amelyekkel csökkentett zsírtartalmú (light) burgonyaszirmot etettek, jobban híztak, mint az átlagos burgonyaszirmot fogyasztó állatok.

123646_90napos-201510171450 Diéta után még nehezebb a súlyfelesleg leadása

És ami még rosszabb: miután a burgonyaszirmokat kivették az étrendjükből, a diétázó egerek továbbra sem tudtak megszabadulni a súlyfeleslegtől, míg a többi egér gyorsan lefogyott. A zsír megvonása nem csak hogy nem akadályozta meg, hogy zsírhoz jussanak, hanem megtréfálta az anyagcseréjüket is, rávéve a szervezetet, hogy tartson vissza további zsírt az evés után.

Ha valami ”egészséges”, még többet eszünk belőle

Egy másik kutatás eredménye szerint, ha úgy gondoljuk, hogy valami “egészséges” dolgot eszünk (mindegy, hogy ez igaz-e vagy sem), hajlamosak vagyunk lényegesen többet enni belőle, mint ha ugyanannak az élelmiszernek egy “nem egészséges” változatát ennénk.

odeja_dream_2001

Bízzon szervezete jelzéseiben

A testünk tudja, mi jó neki, és a természetes éhségjelzéseink kijátszása több kárt okozhat, mint hasznot.

www.paplanshop.hu

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!