Aludni jó

3 trükk, hogy frissebben ébredjen

Csak lassan!

Egy lágyabb ébresztőhang segítségével talán hatásosabban lehetne leküzdeni ezt a „képtelen vagyok kikelni az ágyból” érzést. „Egy olyan óra, amely lehetővé teszi, hogy fokozatosan ébredjünk fel, megkönnyítheti az alvási inercia első néhány percét, amelyek a legkellemetlenebbek.” – mondja Van Dongen. Próbáljon ki másmilyen ébresztő hangokat, illetve olyat, amelynek hangja fokozatosan erősödik, vagy amely tengerhullámokat, csobogó patakot és hasonlókat utánoz. Az se mindegy, hogy milyen matracon alszunk, mert nagyon is befolyásolja az éjszakai pihenésünket! Ha a számunkra megfelelő matracot válasszuk akkor sokkal pihentetőbb az alvásuk és reggel sokkal könnyebb lesz az ébredés.

 

Programozza be előre a kávéfőző gépet

Az alvási inercia a fizikai és mentális képességeket is csökkenti. Egy tanulmány során a kutatók azt találták, hogy az alanyok koordinációs készsége romlott, és ez a felébredés után több mint egy órán keresztül tartott. De Dr. Mark Rosekind, az Alertness Solutions elnöke szerint, amely ébren maradási stratégiákat kínál vállalkozásoknak, kávéivással ezt az időt jelentősen csökkenteni lehet.

„Az egy csésze kávéban megtalálható koffeinmennyiség 15-30 percen belül akár 30%-kal növelheti a fizikai teljesítményt és a mentális éberséget.” – állítja. „Ha valaki egy órán keresztül nem tud magához térni reggel, igya meg ezt a koffeinmennyiséget felkelés után 5 percen belül és félórás előnyhöz juthat. Ám ha 3-4 adag kávénál, kólánál vagy más koffein tartalmú italnál többet iszik egy nap, azzal megzavarhatja a másnap éjszakai alvását.

Akciós nyári paplanok és nyári paplan&párna szettek a www.paplanshop.hu webáruházban, hogy kellemesen teljen a pihenés és az ébredést követő készülődés a törölközők pihe-puha kényeztetésével. Csodás ágytakarók, plédek és 100% pamut ágynemű garnitúrák széles választékából is válogathat.

Mozogjon egy keveset

„A testmozgás az egyik legjobb ismert módja annak, hogy lerázzuk magunkról a fáradtságot, gyorsan éberré váljunk és úgy is maradjunk.” – mondja Dr. Rosekind. Ahelyett, hogy a reggeli híradót nézné a tévében, sétáljon el az újságoshoz, vigye ki a szemetet, vagy tegyen egy hangos ébresztőórát (a hálószobájában lévőn kívül) a lakás egy másik részébe. „Mire elér odáig, máris mozgott egy kicsit” – mondja Dr. Rosekind. „Lehet, hogy ez nem túl sok mozgás, de ahhoz elég, hogy gyorsabban felébressze a szervezetét.”

A zavartalan pihenés záloga a NATURTEX NYÁRI paplan!
Számtalan különböző töltettel – pamut, bambuszszál, műszál,  pehely – fedőanyaggal – 95 fokon mosható, pamut, microfiber – , minőségi alapanyagokból, magyar munkaerő által készített termékek. Válasszon Ön is a könnyű, puha nyári paplanok közül, melyek még a legforróbb éjszakákon sem izzasztanak.

www.paplanshop.hu

Önnek is fontos az alvás higiénia?

Önnek is fontos az alvás higiénia? Cserélje régi párnáit a paplanokat, dobja fel otthonát csodálatos ágytakaróval jó áron! Nyári, átmeneti vagy 4 évszakos paplanok, 3 részes szettek, ágytakarók, törölközők óriási választékban, kiváló minőségben a www.paplanshop.hu webáruházban. 5000 Ft felett Ingyenes a szállítás!

Igazán sok múlik a a megfelelő paplan, párna vagy akár a matrac kiválasztásán. Ebben nyújtunk segítséget Önnek. 

A memory fedőmatrac a test különböző zónáit eltérő keménységgel támasztja alá. Megújítja és komfortosabbá teszi a meglévő matracot. Meghosszabbítja annak élettartamát, egyúttal minőségét is feljavítja a memory szivacsnak köszönhetően.

A termék oldalán található, Naturtex által kifejlesztett AirPlus-rendszer segítségével kialakított 3D lélegző anyag kiváló légáteresztő-képességgel rendelkezik, így az alvást egyszerre teszi frissítővé és pihentetővé. A levehető, mosható huzat Aloe Vera kikészítésű,  segítségével alvás közben érvényesül az ismert növény antioxidáns és nyugtató hatása, az alvást egészségesebbé, pihentetőbbé és frissítőbbé teszi.

www.paplanshop.hu

Hamarosan beköszönt a Nyár! – Készüljön rá!

Hamarosan itt a nyár!  – Már alig várjuk! Na persze vannak hátulütői is nemcsak szépségei ennek az évszaknak. Az erős napsugárzás, a az elviselhetetlen hőség és még sorolhatnám… Hogyan védekezzünk ellene? A napon lehetőleg viseljünk világos színű, laza és könnyű ruházatot, mely a bőrünkből a lehető legtöbbet elfedi. A pamut és a lenvászon a legmegfelelőbb. Ne feledkezzünk meg egy világos színű, széles karimájú kalapról sem. Természetesen a gyermekekre ez különösen igaz: erős napon adjunk rájuk pólót, sapkát és napszemüveget!

3 év alatti gyermeket ne tegyünk ki közvetlen napsugárzásnak! Bőrünket fokozatosan szoktassuk a naphoz, először csak 10-15 percet tartózkodjunk a napon, majd mindennap 5 perccel tovább, így akár 60-90 percre is emelhetjük a napfürdő időtartamát. Terhesség esetén kerüljük a napsugárzást, mert az pigmentfoltokat okozhat! Tartsuk szem előtt, hogy a felhők nem védenek meg az ultraibolya sugárzástól! Lehetőleg maradjunk árnyékban a nap legmelegebb, 10-től délután 2-ig tartó időszakában.

Ha már beköszönt a nyár, érdemes felkészülni a hőségre azzal, hogy megfelelő paplant és párnát választunk, hogy kellemesen és pihentetően teljen az alvás. Ehhez nyújt segítséget Önnek a www.paplanshop.hu webáruház. Számos termék közül választhat, mint például a Szatén-pamut, Kamilla és Selyem termékek. Törölközők széles választékát is kínáljuk Önnek, mely kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik. Nézzen be hozzánk és válasszon kedvére.

www.paplanshop.hu

 

 

Tavaszi fáradtság?

A tavaszi fáradtság minden kellemetlen tünete ellenér nem betegség, hanem a szervezet normális reakciója, amikor is a téli üzemmódról tavaszira vált át. Ez az átállás azonban tovább emészti a tél során egyébként is megcsappant energiatartalékainkat. A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A közeledő kikelet ellenére nyoma sincs a megújuló vállalkozó kedvnek, a végtagok ólomsúlyúak, a fej mintha vattával lenne kitömve, – egyszóval erőt vesz rajtunk a tavaszi fáradtság. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloe Vera termékek – A selymes tapintású, microfiber fedőanyag Aloe Vera kivonattal kezelt.Az Aloe Vera növény mintegy 250 féle, az emberi szervezet számára hasznos alkotóelemet tartalmaz.
Segítségével alvás közben érvényesül a híres növény antioxidáns és nyugtató hatása, az alvást egészségesebbé, pihentetőbbé és frissítőbbé teszi.

A Szatén-pamut termékek – 100% természetes alapanyagból készül, fedőanyaga és töltete is tiszta pamut, ez teszi különlegessé a terméket. Hófehér színű, selymes fényű, puha tapintású, bőrbarát paplan, mely megtalálható a www.paplanshop.hu webáruházban. Számos termék közöl választhat, akár Akciós áron! – egy csodás ágytakaróval is felfrissítheti a hálószobáját, mely sokkal jobb kedvre derítheti Önt.

www.paplanshop.hu

Narancsbőr – a modern nő problémája

Mindenki 10 percig tudna beszélni a narancsbőr jeleiről és formáiról. Ez nem egy új terület, hiszen a nők 78 %-a szenved a narancsbőrtől több, mint 160 éve. Ezidáig senki sem tudta, miért jelenik meg a narancsbőr, vagy mi is az valójában.

A narancsbőr kialakulásának okai

1996-ban tudósok egy csoportja a narancsbőr lehetséges okait kutatta, és azt találták, hogy az okok nem csak arra vezethetők vissza, hogy a környezet és a napi étkezés révén bizonyos idő alatt túl sok alkohol, nikotin és méreganyag halmozódik fel a szervezetben. A narancsbőr kialakulásával kapcsolatos valódi válasz a bőrben lévő zsír eltérő eloszlásában keresendő

A testünket egy bőralatti zsírréteg védi, amely segít megőrizni a megfelelő test-hőmérsékletet, tompítja a leüléskor keletkező nyomást és védi a csontokat. Ez a zsíros réteg kollagén rostokat tartalmaz, amelyek kis csomókba gyűjtik össze a zsírt. A kollagén rostok a bőr belső részéhez és a csontok külső rétegéhez tapadnak.


 

 

 

 

 

 

Puha 4 évszakos, nyári vagy téli paplanok, jó áron, Naturtex minőségben

Mitől alakulhat ki a narancsbőr?

GÉNEK

A narancsbőr örökölhető. A gének okozzák a bőr öregedését, amely nagymértékben függ a kollagén és az elasztin rugalmasságától. Ha az arcon lévő kollagén és elasztin gyenge, akkor a test más részein is gyenge lesz. Fiatal nők nézzék meg az édesanyjuk bőrét.

ÖREGEDÉS

A narancsbőr többnyire 30 éves kor felett jelenik meg. Mostanában azonban már serdülőknél is kialakul, ugyanis a tinédzserek sem mozognak eleget, mivel legtöbb idejüket az iskolában vagy a számítógép előtt ülve töltik. 30 éves kor után egy átlagos nő 4-7 kilót hízik. Minél több zsír van a szervezetében, annál láthatóbbá válik a narancsbőr. Az életkor előrehaladtával a bőralatti zsírréteget fedő felső bőrréteg elkezd vékonyodni, ezért a narancsbőr még jobban érvényre jut. Az előbb említett okokon túl az öregedés során a kollagén rostok merevebbé válnak, ezért a bőrt és a csontokat összekötő bőralatti zsírréteg összezsugorodik és a bőrt a test belső részei felé szívja. Ez tovább növeli a narancsbőr láthatóságát.

 

 

 

 

 

 

 

 

SOK ÜLÉS

Amint már említettük, a modern ember komoly stresszhatásnak van kitéve, és túl sok időt tölt munkával. Ma 13 kilométerrel kevesebbet gyalogolunk, mint a nagyszüleink tették. Ez a mozgáshiány is hozzájárul ahhoz, hogy a kritikus testrészeken megjelenjen a narancsbőr.

Minél kevesebbet mozgunk, annál kevesebb kalóriát éget el a szervezetünk, annál jobban meghízunk, vagyis túlsúlyt szedünk magunkra. Üléskor a nyirokrendszer lelassul, több méreganyag gyűlik fel, ami szintén elősegíti a narancsbőr kialakulását.

TÚLSÚLY

Az embereknek több időt kellene szakítaniuk a rendszeres testmozgásra és arra, hogy fenntartsák normális fizikai funkcióikat. Mivel egyre nő a túlsúlyos emberek száma, a narancsbőr is egyre többeknél alakul ki, mivel, amint már említettük, a túlsúlyos emberek hajlamosabbak a narancsbőrre.

MÉREGANYAGOK

Bizonyos rossz szokások szintén hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához. Ezek közé tartozik elsősorban a túl sok alkohol és kávé, valamint a rossz zsírok és a cukor fogyasztása. Ezek összetevői szabad gyököket hoznak létre, megterhelik és meggyengítik a nyirokrendszert. Más tápanyagokat is elpusztítanak, amelyekre a szervezetnek az égési folyamatokhoz van szüksége. Egy csésze kávé például a szervezet raktárát 6 mg kalciumtól fosztja meg, amelyre a zsírégetésnél van szükség.

Naturtex akciós paplanok, párna szettek az Aloe vera jegyében. – Tavaszi akció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÚL SOK NAPOZÁS

A napsugarak jelentős mértékben meggyengítik és károsítják a bőrben lévő kollagén és elasztin sejteket. A túlzásba vitt napozástól elvékonyodik a bőr, ezért a narancsbőr erőteljesebben láthatóvá válik. Napozáskor a bőr erősen kiszárad, és ez felgyorsítja az öregedését. Ami a bőr öregedését illeti, korábban már említettük, hogy az is hozzájárul a narancsbőr kialakulásához.

www.paplanshop.hu
www.alampa.hu

A legnagyobb ágytakaró kínálat – itt megtalálja a hálójába passzolót

“Ágytakarót” szinte midnen hálószobában találni. Van aki igazi, klasszikus ágytakaróval teríti le az ágyat, van aki egy pléddel, van aki másra nem használható textil anyaggal. Persze nagyon sokan nem költenek erre a praktikus, higiénikus, a hálószoba hangulatát emelő lakástextilre. Ezúttal mi azoknak szeretnénk ötletekkel, tippekkel szolgálni, akik igényesek a lakókörnyezetükre, igénylik maguk körül a szépet és áldoznak is rá. Szóval az ÁGYTAKARÓ…

Nem leszünk álszentek, a Paplanshop webáruház kínálatában is nagyon sok ágytakaró szerepel. Ez a bejegyzés mégsem arról szól, hogy “gyere vegyél meg”, hanem arról, miként tudjuk 1-2 hosszútávra tervezett kiegészítővel otthonossá varázsolni a hálószobát. Nagyon sok méretű, anyagú, funkcionalitású ágytakaró létezik, ezek közül a legszebbeket mutatjuk be.
Sorba vesszük a paplanshop.hu webshopban kapható ágytakarókat:

I. Két oldalas ágytakarók

A két oldalas ágytakarók óriási választékban kaphatók a Paplanshop-ban. Három fő ágytakaró családot különböztetünk meg:

1. Laura ágytakarók – melyek egyik oldala harsányabb színű, a mások oldaluk ugyanazon szín pasztell változata. Nagyon népszerű ágytakarók, főként a fiatalok körében. Lila, zöld, kék, szürke és barna színben rendelhetők. A legnépszerűbb a barna (drapp) változat, mely a letisztult stílusú hálóktól a modern hálókig jó választás! Nagy előnyük, hogy szín azonos díszpárna is kapható hozzájuk – potom pénzért – mellyel igazán teljes lesz az összhang a hálóban. A Naturtex Laura ágytakarónak az ágyra terítve kiváló tartása van, könnyen kezelhető termék.

2. Bőrhatású ágytakarók – ezen Naturtex ágytakaróink egy személyes ágyra kerülhetnek fel a méretüknél fogva. Lila-fehér, bordó-szürke és moha-krém színben rendelhetők és mind két oldaluk használható. Akár cserélgetni is lehet az évszaknak vagy kedvünknek megfelelően. Anyaguk a luxust idézően esztétikus hatást kelt, alacsony hőfokon mosható. Elérhető méret: 140*240 cm

3. Gina kétoldalas ágytakaró – elérkeztünk az ágytakarók másik nagyon népszerű, kiváló ár-érték arányt képviselő tagjához. A Gina ágytakarók mind két oldala gyönyörűen steppelt, varrt, használható. Igényes kidolgozás, elegáns színek, finom, bőrbarát érzetet nyújtó fedőanyag jellemzi. Az ágytakaró színével megegyező díszpárna huzat 50*70-es méretben külön rendelhető. (természetesen a huzathoz, díszpárna belső is külön kapható)
A Gina ágytakarók elérhető kombinációi: Barna-narancs, Caffe latte-narancs, Caffe latte-barna


Elérhető méretek franciaágyra: 250*260 cm és 210*240 cm. A kisebb méret a 3/4-es ágyakra is kitűnő választás.
 

II. Egy oldalas ágytakarók

1. Prémium minőségű, exkluzív ágytakaró – Ezen ágytakaróink extra minőséget, kidolgozást képviselnek. Jellemzően egyedi hangulatot árasztanak, kifinomult mintájukkal elegáns hálószobákba ajánljuk. Nagy méretben kaphatók (250*260 cm), extra 2 db díszpárna huzattal, melyet a csomagolás tartalmaz!
Vesta, Luna, Apollo, Aurora, Juno, Pallas és Perseus a név mely ágytakaró egyedivé varázsolja hálóját.


 

2. Clara ágytakaró – a Naturtex Clara ágytakarók két féle fő motívummal készülnek: márvány vagy kockás steppeléssel. Bézs és csokibarna színben kaphatók, 100% microfiber anyagból készülnek. A Clara ágytakaróknak az ágyra helyezve szép tartása van, az ágy sarkánál is tartja magát az anyag. A bézs színű ágytakaró világos és sötétebb árnyalatú ágyneműkhöz is kiválóan passzol. Feldobja a hálószobát, miközben megóvja ágyneműjét, paplanját. Könnyen tisztítható, hord táskában kínáljuk. Méretűk 235-250 cm, mely tökéletesen passzol a lábvéggel-fejvéggel rendelkező ágykeretekhez is. A magasabb matracok használata esetén is elegendő lelógást biztosít mind a két oldalon.


www.paplanshop.hu
 

7 szokás, mely boldoggá teszi

BOLDOGSÁG

 Az elmúlt években a tudósok számtalan kutatást folytattak, hogy kiderítsék, vajon mitől érzi magát boldognak az ember. Talán egy utazás, kiváló munkahely, a család, sok pénz az oka a boldogságnak? Olvassa el, mi az a 7 tevékenység, amely boldoggá tesz bennünket.

1. Készítsen listát a rövid távú és a hosszú távú céljairól

 Minél aktívabbak vagyunk, és minél több célt tűzünk ki magunk elé és valósítunk meg, annál többet teszünk a boldogságunkért. Nézzen körül: a boldog emberek sokféle tevékenységet végeznek, és sok tervük van – vitorlás hajót építenek, szimfóniát írnak, kertészkednek …

3 részes paplan+kispárna+nagypárna szettek a családnak – Naturtex minőség, jó áron

 2. Tervezze meg előre a heti menüt

 Közismert tény, hogy a vitamin- és ásványi anyag hiány rosszkedvhez vezet. Az ételek pontos megtervezése a mikro- és makrotápanyagok változatos választékát nyújtják a szervezet számára, és így vigyáznak az egészségünkre és jó közérzetet biztosítanak.

 3. Időben tervezze meg a nyaralását

 A vizsgálatok bebizonyították, hogy a nyaralás már akkor jó érzést kelt bennünk, amikor még csak tervezzük. Ha nyolc héttel korábban megtervezi a kisebb kirándulásokat is magába foglaló nyaralást, már az utazás előtt boldognak fogja érezni magát minden egyes kaland során.

Tavaszi akciós paplan, párna, ágynemű vásár! – cserélje le, ha Önnek is fontos az alvás higiénia.

Könnyű NATURTEX paplanok, formatartó párnák JÓ ÁRON

 4. Találkozzon a barátaival

Ápolja az Önhöz közel állókhoz fűződő kapcsolatát, töltsön időt pozitív emberek társaságában, végezzen olyan tevékenységeket, amelyekkel mások segítségére lehet – ez mind hatással lehet a boldogságára. A jó szándékkal végrehajtott cselekedetek elégedettebb emberré tesznek.

 5. Legyen egyedül

Mindenkinek szüksége van néhány percre, hogy kikapcsolhasson. Néha elég 10 perc ahhoz, hogy újra feltöltsük az akkumulátorokat. Nem bűn, ha egyedül szeretnénk lenni, ha elbújnánk a hétköznapi dolgok, az emberek elől. Mindennap szánjon időt a kikapcsolódásra: szunyókáljon egyet délután, menjen el sétálni, nézzen meg egy filmet.

Gyönyörű ágytakarók a friss, tavaszi hálóért!

Vesta ágytakaró + 2 db párna huzat

6. Rendszeres szexuális együttlét

A rendszeres szexuális együttlét (havi egy alkalomtól a heti több alkalomig) olyan boldogságot idéz elő, mint egy jó fizetésemelés, derült ki egy Plymouthban végzett vizsgálatból. Az nem teljesen egyértelmű, hogy a boldogabb emberek általában gyakrabban élnek-e szexuális életet – vagy pedig a szex miatt boldogabbak …

7. Mozogjon a szabadban!

A mozgás oka mindegy! Mindegy, hogy azért mozog, hogy leadjon pár kilót, javítson az egészségi állapotán vagy csupán jobb közérzetre vágyik, bizonyított tény, hogy a mozgás egészségesebbé és elégedettebbé teszi az embert.

www.paplanshop.hu

Dizájnötletek a hálószobába

Dizájnötletek a hálószobába

Partnere iránt érzett nagyrabecsülését számtalan gesztussal kifejezheti: megölelheti őt, elviheti kedvenc éttermébe, vagy meglepheti egy ágyban felszolgált, mennyei reggelivel.

Gondolt már arra, hogy milyen nagyszerű lenne egy olyan ajándékot adni neki, amelyre egyáltalán nem számít? Egy olyat, ami minden szempontból különleges és egyedi? Egy olyan ajándékot, amely megremegteti a szívét, mert különlegesnek érezheti magát tőle?

Lásson hozzá, újítsa fel közös hálószobájukat, és tegye apró részletekkel meghitté és személyessé. A hálószoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, ezért nagyon fontos, hogy minden figyelmét a kreatív részleteknek szentelje.

Egy pár sokkal több időt tölt a hálószobában, mint a lakás bármelyik másik helyiségében. Minden napjukat itt kezdik és itt is fejezik be. Nagyon fontos tehát, hogy Ön is megismerje a hálószoba-dekoráció azon irányvonalait, amelyek segítségével eredményes változást érhet el.

1. Színek

Ezeknek az exkluzív dizájnötleteknek a középpontjában a bútorok és kiegészítők összehangolása áll, melynek lényege, hogy a legkisebb részletet is úgy alakították ki, hogy bárkit elkényeztessenek, aki menedéket és pihenést keres a helyiség falai között.

Ennek eléréséhez megfelelő színek szükségesek. Olyan szenvedélyes és érzelmes színeket kell választania, mint a rózsaszín, a bézs, a királykék vagy az arany. Ezekkel a színekkel luxust közvetít, és drámai hatást érhet el.

Aloe vera 4 évszak paplan és paplan+párna garnitúra akcióban

2. Minták

A legjobb, ha letisztult mintákat és nyugalmat sugárzó művészeti tárgyakat használ, melyek segítenek a hálószoba lakóinak pihenni, ezáltal pedig testüket és elméjüket felfrissíteni.

Ezekkel a dizájnelemekkel és mintákkal egy otthonos, melegséget sugárzó, elegáns belső teret hozhat létre.

3. Berendezés

Használjon egyedi bútorokat, tükröket és a személyiségét kifejező tárgyakat. Helyezhet a polcokra hatalmas bögréket, vásárolhat egy hajó alakú könyvespolcot vagy egy antik paravánt, ami a kifinomultság érzetét kelti. Ha nem mindennapi lakberendezési tárgyakat használ, titokzatosságot kölcsönöz a hálószoba aurájának.

A helyiség egyediségét hangsúlyozhatja szokatlan festményekkel, különleges ágytakarókkal vagy a modern és a rusztikus darabok harmonikus kombinációjával.

4. Ablakok és árnyékolás

Egy minőségi anyagból készült finom, de sűrű szövésű függöny tökéletes választás a hálószobába. A megfelelő szövet elegendő fényt ereszt át, de megőrzi a szoba intimitását is.

Egy szép, virágos rolót is választhat, amely lehetővé teszi a fény bebocsátásának szabályozását.

Ha a helyiség stílusához illik, tegyen fel faredőnyöket. A jól megválasztott árnyalat állandóságot és időtlenséget áraszt.

Mindezekkel biztos lehet abban, hogy partnere a legfigyelmesebben felújított hálószobában térhet nyugovóra. Az egyedien berendezett, kettejük személyiségét tükröző hálószoba minden nap az újjászületés élményével ajándékozza meg Önöket. Az itt töltött idő olyan élménnyé válik, amelyet mindketten örömmel élnek át újra és újra.

www.paplanshop.hu

Néhány tipp, hogy végre jól aludjon

Az alvási problémákat elég könnyedén vesszük – egészen addig, amíg nem “találkozunk” ezzel a problémával. Az alváshiány hatással lehet az életünk minden területére: a közérzetre, a karrierre, a kapcsolatokra és az egészségre is. De mi van akkor, ha azt mondjuk, az alvás minőségének javítása jóval könnyebb, mint azt gondolná? Tegyen egy próbát! – www.paplanshop.hu

Sokaknak nincs problémájuk az elalvással, de az éjszaka folyamán felébrednek, és már nem tudnak visszaaludni. Ez legalább akkora probléma, mint ha valaki egyáltalán nem tudna elaludni, de szerencsére erre is van megoldás. A megfelelő matrac kiválasztása is nagyon sokat segíthet, hiszen fontos, hogy kipihenten ébredjünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg oka lehet annak, ha valaki az éjszaka közepén felébred. Sokan gyakran azért ébrednek fel az éjszaka közepén, mert wc-re kell menniük, és míg vannak olyanok, akik azonnal vissza tudnak aludni utána, ez mások számára jóval bonyolultabb. Ha túl meleg, vagy túl hideg van, szintén lehet az éjszakai ébredés oka, ugyanúgy, mint a zajok és a fények. Éppen ezért a jól megválasztott paplan és párna is elősegíti a harmonikus és kiegyensúlyozott alvást.

Mi a megoldás?

Ellenőrizze, hogy a hálószoba hőmérséklete tökéletes legyen az alváshoz: a hőmérséklet ne legyen több, mint 20°C; ez az optimális a jó minőségű alváshoz. Ha későn fekvő, húzza be a sötétítőket, hogy a reggeli nap ne süssön be, és zavarja meg az álmát. Ha a biológiai szükségletek miatti ébredés a legfőbb problémája, igyon kevesebbet lefekvés előtt. Legyen tisztában vele, hogy az elfogyasztott folyadéknak 60-90 percre van szüksége, hogy áthaladjon a testén, ezért korlátozza a folyadékbevitelt, lefekvés előtt 2 órával már ne igyon semmit, ez megoldhatja a problémáit.

www.paplanshop.hu

 

7 ok amiért rosszul alszunk

Gondjai vannak az alvással, de nem tudja, miért? Összegyűjtöttük az alvásproblémák hét leggyakoribb okát. Talán az Ön panaszára is megtalálja köztük a magyarázatot.

Alvási problémákat okozhat:

1. Az aggódás

Előfordul Önnel, hogy éjszaka ébren fekszik, a másnapra és a feladataira gondol? Aggódik amiatt, hogy már megint nem fogja időben meghallani az ébresztőóra hangját, és azon töpreng, ki fogja elvinni a gyerekeket az iskolába? Vagy esetleg a reggeli értekezlet aggasztja?

EZ NEM HELYES!

Amikor lefekszik aludni, csak kellemes gondolatokkal foglalkozzon, az aggódást hagyja másnapra. Ha nem így tesz, az aggódás minden éjjel meg fogja fosztani a nyugodt alvástól.

1454_275505142

2. Vizelési inger

Mennyi vizet (vagy gyümölcslevet) iszik meg lefekvés előtt, és mikor itta az utolsó pohárral? Gondolja végig: talán túl sokat ivott, miközben filmet vagy focimeccset nézett. Ha éjszaka gyakran kell vécére mennie, ez megzavarhatja az alvás ritmusát. Lefekvés előtt próbálja meg visszaszorítani a folyadékbevitelt. Lefekvés előtt egy órával már ne igyon semmit.

3. A gyógyszerek

A fájdalomcsillapítók befolyásolhatják az alvást. Kérdezze meg háziorvosát, elképzelhető-e, hogy a gyógyszerei okozzák az alvási problémáit. Lehetséges, hogy fel tud írni valamilyen másfajta gyógyszert.

4. A horkolás

Hogyan alszik a partnere? Össze-vissza forgolódik, sőt még horkol is? Lehet, hogy ez okozza az Ön álmatlanságát. Az emberek akkor horkolnak, ha hanyatt fekve alszanak. Ilyenkor az arcizmok és a nyelv elernyednek, és a nyelv gyakorlatilag elzárja a levegő útját a száj hátsó részében.
Nyugtató hatású paplanok: Kamilla, Aloe Vera

Mit tehet a horkolás ellen?

Ha azt akarja, hogy partnere abbahagyja a horkolást, és ne zavarja Önt az alvásban, próbálja meg rábeszélni, hogy aludjon oldalt fekve, vagy szerezzen be egy jobb párnát, ami szintén jelentősen befolyásolja az alvás minőségét.

Pink Orchidea pamut-szatén ágynemű

Könnyű ágyneműk, csoda ágytakarók kedvező áron!

5. A dohányzás

A lefekvés előtti dohányzás nagymértékben befolyásolja az alvást. A nikotin ingerlő hatása miatt a dohányosoknál gyakrabban alakulnak ki alvási problémák, mint a nemdohányzóknál. Dobja el a cigarettát! Látja, még egy nyomós érv a dohányzás ellen.

6. A vacsora

Mit evett vacsorára? A mexikói vagy egyéb, hasonlóan fűszeres vagy rendkívül savas kémhatású ételek határozottan befolyással vannak az alvásra. Az ilyen ételek gyomorégést vagy gyomorszorítást okozhatnak, ezért nem hagyják az embert aludni. Igyekezzen könnyű, de tápláló ételeket fogyasztani, meglátja könnyebben elalszik és reggel kezdheti a napot egy kiadós reggelivel.

Bamboo nyári paplan

Naturtex 4 évszakos, nyári paplanok jó áron!

7. Házi kedvencek

Ha a házi kedvencét beengedi az ágyába, és valahányszor az állat megmozdul az éjszaka közepén, Ön felébred, inkább ne engedje, hogy az állat az ágyában aludjon. Alhat az Ön ágya mellett, de a saját ágyában. Higiéniai szempontból sem szerencsés egy ágyban tölteni az éjszakát kedvencünkkel.

Tavaszi paplan, ágynemű, ágytakaró vásár:
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!